Arsip Blog

Peran Blogger dalam Melestarikan Warisan Sejarah

Tari Kupu-kupu

Peran serta seorang blogger dalam upaya ikut melestarikan warisan sejarah nenek moyang adalah seperti yang akan saya lakukan ini, yaitu dengan menuliskan kunjungan ke tempat-tempat bersejarah ke dalam blog yang saya miliki. Read the rest of this entry

Iklan

Sampeyan Sinten?

Sampeyan sinten? Punopo sampeyan ngertos ingkang kulo tulis niki? Kulo nulis nganggi boso jawi niki amargo mak bedunduk kulo angsal ide nulis nganggi boso jowo. Kulo nembe prihatin, sak niki tiang engkang ngakune wong jowo, sitik mawon engkang ngginaaken boso jowo kangge omongan mben dino. Malah anak-anakipun diajari ngomong nganggo boso endonesia.

Sak niki ingkang dipun pentingaken inggih puniko boso enggres, buktinipun anak-anak sak niki dipun lesaken ing les boso enggres. Sebalikipun, boso jowo cumin diajarake teng sekolah mawon, teng ngriyo wong tuwonipun bocah-bocah meniko mboten ngajari anakipun boso jowo. Contonipun kulo. Kulo mboten sagen boso jowo, opo maneh kromo inggil. Isone cumin boso jowo kasaran.

Sampeyan sinten? Punopo sampeyan ngertos ingkang kulo tulis meniko?
Tulisan meniko menawi dados partisipasinipun kulo kangge nglestariaken boso jowo. Sementen mawon tulisan boso jowo niki, wes mboten wonten ide malih. Menawi enten pitutur engkang salah kulo nyuwun agunging pangapuro amargi kulo saestu mboten saget boso jowo. Nyuwun masukan engkang sae

maturnuwon